Exhibition On Screen | John Singer Sargent: Fashion & Swagger

Exhibition On Screen | John Singer Sargent: Fashion & Swagger

1h 33min  |  Dokumentāla filma, Izstāde  |  Kinoteātros no: 07.05.2024

Džons Singers Sardžents ir pazīstams kā sava laikmeta izcilākais portretists. Viņa izteiksmīgo portretu izcilība bija viņa vara pār portretētajiem, to, kā viņi bija ģērbušies un kā viņi tika parādīti skatītājiem. Filmā, izmantojot intervijas ar kuratoriem, mūsdienu modes māksliniekiem un stila influenceriem, tiek pētīts, kā Sardženta unikālā prakse ir ietekmējusi mūsdienu mākslu, kultūru un modi.

Izstāde, kas filmēta Bostonas Mākslas muzejā un Teita galerijā Londonā, atklāj Sardženta spēju paust atšķirīgas personības, varas dinamikas un dzimumu identitātes šajā aizraujošajā kultūras pārvērtību periodā. Līdzās 50 Sardženta gleznām izstādē ir eksponēti satriecoši apģērbi un aksesuāri, ko valkājuši mākslinieka padotie, tādējādi ievedot skatītājus mākslinieka darbnīcā.

Sardženta gleznotie bieži vien bija turīgi, viņu apģērbs bija dārgs, bet kas notiek, nododot sevi prasmīga mākslinieka rokās? Sabiedrības identitātes radīšana mūsdienās ir tikpat pretrunīga un apstrīdama kā 20. gadsimta sākumā, taču Sardženta darbi pārspēj sociālo troksni un ar katru otas triepienu iemūžina vilinošu patiesību.

ANGĻU VALODĀ AR SUBTITRIEM ANGĻU VALODĀ.


Izplatītājs: Seventh Art Productions
Režisors: David Bickerstaff
Saites: Oficiālā mājaslapa


    

Nopirkt biļeti

Šodien filmai seansu nav. Tuvākie seansi: 07.05.2024.

Seansu filtrs

Formāts

Time

Īpašie seansi

Subtitri

Valoda

Vecuma ierobežojums

Forum Cinemas

19:00

Forum Cinemas, Auditorija 10

Valoda: Angļu | Subtitri: Angļu

Izstāde uz ekrāna 2D