Starptautiskais īsfilmu konkurss "Dievs ir kino veidotājs"

Starptautiskais īsfilmu konkurss "Dievs ir kino veidotājs"

1h 44min  |  Dokumentāla filma, Sports  |  Kinoteātros no: 07.04.2024

Rīgas starptautiskais īsfilmu festivāls 2ANNAS piedāvā! Īsfilmu konkursa programma "Dievs ir kino veidotājs":

- REDZES SVARS (Norvēģija 2023; 19 min)

Rotaļīga un dziļi autobiogrāfiska eseja, kurā režisors Truls iet cauri saviem personīgajiem arhīviem, lai izpētītu pēdējos 20 digitālās attīstības gadus. Kādus attēlus mēs iegūstam tagad, kad visi ir fotogrāfi? Kā internets mūs ir gan sagūstījis, gan atbrīvojis? Un vai Truls vispār uzdrošināsies parādīt šo filmu?

- PALĒLINĀT KRITIENU (Vācija 2023; 19 min)

Alpos divas tramplīnlēkšanas slēpotājas sinhroni izmēģina kustības, zaļā ekrāna priekšā atbild uz vispārīgiem jautājumiem un pozē filmēšanas grupai. Ir pagājis labs laiciņš, kopš abas sportistes ir tikušās.

- PĒKŠŅI ŠĪ IR TELEVĪZIJA (Sudāna 2022; 18 min)

Lai tiktos ar revolucionāriem, aplenktas protesta akcijas laikā Sudānas galvaspilsētā Hartūmā jaunu sudāniešu grupa izveido iedomātu televīzijas staciju. Tas, kas sākas kā spēle, pāraug neatliekamā jaunas Sudānas uzburšanā.

- MANS TĒVS (Čehija 2023; 19 min)

Personiska eseja, kurā režisore pēta, kā Irānas revolūcija un tās vētrainās sekas ietekmēja viņu un viņas ģimeni, personīgo stāstu ilustrējot ar arhīva materiāliem, ziņu fragmentiem un ģimenes fotogrāfijām. Sākotnēji cerīgais mazas meitenes skatpunkts pamazām pāraug nobrieduša pieaugušā perspektīvā.

- DŪMAKA (Ukraina 2023; 15 min)

Filma par to rītu, kad visa Ukraina pamodās no sirēnu dārdēšanas un Krievijas mesto raķešu eksplozijām. Mēģinājums vēstīt par zaudējuma sajūtu un absolūto sabrukumu, ko cilvēks jūt, nonākot katastrofas epicentrā. Kustība sastopas ar klusumu. Dzīve saskaras ar nāvi. Karš izbeidz mieru.

SEANSS ANGĻU VALODĀ AR SUBTITRIEM ANGĻU VALODĀ.


Izplatītājs: 2ANNAS
Saites: Oficiālā mājaslapa


    

Nopirkt biļeti

Izvēlētajā datumā filmai seansu nav.

Bildes