Jauniešu īsfilmu konkursa programma "Kā mēs plūstam"

Jauniešu īsfilmu konkursa programma "Kā mēs plūstam"

1h 40min  |  Animācija, Drāma, Romantika  |  Kinoteātros no: 07.04.2024

Rīgas starptautiskais īsfilmu festivāls 2ANNAS piedāvā! Jauniešu īsfilmu konkursa programma "Kā mēs plūstam":

- SMIDZINĀTĀJS (Irāna 2022; 9 min)

Smidzinātāju armijas okupētā zemē nevienam nav tiesību audzēt nevienu augu. Neraugoties uz vispārējo botānisko zināšanu trūkumu, viens no karavīriem atrod dziļi gruvešos ieraktas sēklas. Šis atradums rosina karavīra ziņkāri, kas izrādīsies impulss neparastiem, pat revolucionāriem, notikumiem.

- NĀKAMĪBA (Spānija 2022; 19 min)

Negaidīts notikums liek desmitgadīgajam zēnam Bīlam apšaubīt saikni, kas viņu saista ar labāko draudzeni Sāru.

- GALU GALĀ MĒS VISI ESAM MŪZIKA (Vācija 2024; 13 min)

Zem slēgta peldbaseina jumta pārklājas trīs dažādu sieviešu stāsti. Mazā meitenīte Lilo, uzņēmēja Kira un pensionāre Frīda – viņas visas nāk uz peldbaseinu, lai pārbaudītu sevi. Peldbaseina mikrokosmosā viņas katra savā veidā atklāj, ko nozīmē būt spēcīgai.

- METEORĪTI (Francija 2024; 4 min)

Vēsā vasaras naktī dzīvnieki ar mirdzošām acīm iziet ārā no meža, lai dotos uz piepilsētas alejām. Četri bērni pa kluso izšmauc ārā no savām gultām. No debesīm sāk krist zvaigznes. Līdz rītam viss būs mainījies, bet pagaidām gan vienkārši skrienam!

- LŪPU JAUNAVA (Izraēla 2023; 11 min)

13 gadus veca meitene ļoti romantiski un detalizēti iztēlojas savu pirmo skūpstu. Taču, tāpat kā visi svarīgie dzīves notikumi, arī šis neatbilst viņas gaidām. Tiecoties pēc ideāla pirmā skūpsta, viņa iepazīs arī vilšanās sajūtu.

- FUI! (Francija 2023; 13 min)

Fui! Cik pretīgi gan ir pāri, kuri skūpstās uz lūpām. Šausmīgākais ir tas, ka to nevar nepamanīt: kad cilvēki gatavojas skūpstīties, viņu lūpas kļūst rozā un spīdīgas. Mazais Leo viņus apsmej, bet patiesībā viņš pats izmisīgi vēlas pamēģināt bučošanos.

- SJAOHUI UN VIŅA GOVIS (Ķīna 2023; 15 min)

Ciematā, kur kopā ar vectēvu un divām govīm dzīvo mazais puika Sjaohui, nav nekā interesanta. Vienas vienīgas kalnu ainavas, maģiski akmeņi un tikai daži bērni. Zēnam pietrūkst pilsētā strādājošie vecāki. Kad vectēvam nākas pārdot teļu, apķērīgais mazdēls dara visu, lai novērstu mātes un bērna šķiršanos.

- LIETUS PUIKA (Šveice 2023; 5 min)

Lietus puika nav parasts dārznieks. Viņš stāda pilienus un audzē mākoņus. Strādājot viņš nejauši ievaino sauli. Atriebība! Prognozes ir drūmas, taču zēns apvienojas ar mākoņiem un tādējādi viņam izdodas atkal uzlabot saules garastāvokli.

SEANSS ANGĻU VALODĀ AR SUBTITRIEM ANGĻU VALODĀ.


Izplatītājs: 2ANNAS
Saites: Oficiālā mājaslapa


    

Nopirkt biļeti

Izvēlētajā datumā filmai seansu nav.

Bildes