Bērnu īsfilmu konkursa programma "Mēs kopā"

Bērnu īsfilmu konkursa programma "Mēs kopā"

1h 29min  |  Animācija, Drāma, Ģimenes filma  |  Kinoteātros no: 07.04.2024

Rīgas starptautiskais īsfilmu festivāls 2ANNAS piedāvā! Bērnu īsfilmu konkursa programma "Mēs kopā":

- EJ PROM, ALFRĒD! (Francija, Beļģija 2023; 11 min)

Kara dēļ Alfrēdam nācās bēgt no savas valsts. Šajā svešajā vietā bez jumta virs galvas viņš klaiņo no viena atteikuma līdz otram. Kādu dienu viņš satiek Sonju, kura gluži vienkārši piedāvā viņam kafiju.

- KREISĀ ROKA (Kanāda 2022; 14 min)

Maksima māte sāk par viņu uztraukties, kad viņa 2. klases skolotāja paziņo, ka viņš ir „nenormāls”. „Manu bērnības atmiņu iedvesmota filma par bērniem automātiski piešķirtajām dzimumu lomām. Šie aizspriedumainie pieņēmumi galu galā liek mums pašiem justies neērti,” atklāj režisors.

- DEGUNRADZIS (Vācija 2022; 4 min)

Degunradža kungs ar nepacietību gaida randiņu ar degunradžu dāmu.

- MUZIKĀLĀS ZEĶES (Horvātija 2023; 11 min)

Zaķis Darko, absolūts beztalants, apmeklē circeņa Zvonko dziedāšanas nodarbības. Tā ir pilnīga izgāšanās, kas iedragā gan skolotāja, gan skolēna omu. Tomēr ezis Željko paver jaunu skatu uz šķietamo problēmu, Darko trūkumus pārvēršot priekšrocībās.

- PŪŠĻZIVS (Vācija 2022; 4 min)

Okeānā, kas pilns ar lielām, ļaunām zivīm, kāda pūšļzivs cenšas izskatīties pēc iespējas lielāka un spēcīgāka.

- VECĀ JAUNĀ VĀRNA (Japāna, ASV 2022; 12 min)

Tokijas kapsētā irāņu zēns Mehrdads sadraudzējas ar vecāku japāņu sievieti. Koncentrējoties uz vienu konkrētu notikumu un pārlapojot savu skiču burtnīcu, Mehrdads savu stāstu izstāsta jau kā vecs kungs. Izmantojot plašu māksliniecisko arsenālu (efekti, skices, datorgrafika), filma vēsta par zaudējumu, imigrāciju, ģimenes mīlestību un dabas skaistumu.

- ĪRISA (Norvēģija 2024; 14 min)

Īrisa, palaidnīga un izdomas bagāta meitene, sastop mazuli, kurš ir aizbēdzis no vecākiem. Šie notikumi aizsāk piedzīvojumiem bagātu ceļojumu, kurā iesaistītas gan tabletes, gan nauda, gan vienradzis.

- GAISMIŅAS (Čehija 2023; 8 min)

Mazā spuldzīšu apdzīvotā pilsētelē notiek liela ballīte. Tas ir mazo liesmiņu iesvētīšanas rituāls. Vienai no šīm liesmiņām patīk rotaļāties ar uguni un sacelties pret sistēmu.

SEANSS ANGĻU VALODĀ AR SUBTITRIEM ANGĻU VALODĀ.


Izplatītājs: 2ANNAS
Saites: Oficiālā mājaslapa


    

Nopirkt biļeti

Izvēlētajā datumā filmai seansu nav.

Bildes