Latvju Zīmēs Rotāties

Latvju Zīmēs Rotāties

1h 16min  |  Mūzika, Multimediāla deju izrāde  |  Kinoteātros no: 18.11.2022

Brīdī, kad uz skatuves pēkšņi nodziest gaismas un dejotājs attopas pavisam viens digitālajā vidē, ceļš atpakaļ pie skatītāja jāmeklē no jauna. Tikai ielūkojoties sevī, latvietībā un identitātes kodā – latvju zīmju līnijās un rakstos, atklāsies vēl nenojausts spēks. Un viens pie viena, divi pie četriem, desmiti pie simtiem un "viens" atkal būsim "mēs".

“Latvju zīmēs rotāties” ir īpašs un unikāls notikums latviešu skatuviskās tautas dejas vēsturē, jo ierastā stadiona vai skatuves formāta vietā, zīmes kārtojas digitālā vidē, saplūstot simtiem dejotāju ar tradīciju, animācijām un montāžas iespējām. Tāpat, kas nebijis skatuviskās tautas dejas kontekstā ir skaņas kvalitāte, ar kādu šī izrāde piedāvā ieklausīties 15 oriģinālos, tautas dziesmu tekstos balstītos Mārtiņa Miļevska radītos skaņdarbus. Skaņu režisors Kaspars Bārbals studijā “LAUSKA” izrādes skaņu celiņu ir izveidojis visaptverošajā un telpiskajā Dolby Atmos formātā.

Multimediālās dejas izrādes “Latvju zīmēs rotāties” tapšanā iesaistīti vairāk kā 600 latviešu skatuviskās dejas dejotāji no septiņpadsmit Latvijas A grupu ansambļiem, Saulkrastu koris “Anima”, Bungu un dūdu mūzikas grupa “Auļi”, mūziķi Otto Trapāns, Undīne Balode, Jānis Kalniņš un Latvīte Cirse. Projektu īsteno mākslinieciskā darba grupa - horeogrāfe Dagmāra Bārbale, komponists Mārtiņš Miļevskis, režisors Reinis Suhanovs, video mākslinieks Reinis Blūms, skaņu režisors Kaspars Bārbals, vokālo aranžējumu autore Laura Leontjeva.

Multimediālā dejas izrāde “Latvju zīmēs rotāties” tapusi sadarbībā ar Latvijas Nacionālo kultūras centru un biedrību “Vektors”. Atbalsta - Forum Cinemas, Rīgas Tehniskā universitāte, Valsts Kultūrkapitāla fonds un pašmāju veikalu tīkls DEPO.

Atsevišķas ainas satur spilgtu gaismu, kas var ietekmēt cilvēkus, kuri ir uzņēmīgi pret gaismjūtīgu epilepsiju.


Izplatītājs: Latvijas Nacionālais kultūras centrs
Režisors: Dagmāra Bārbale, Reinis Suhanovs
Saites: Facebook


    

Nopirkt biļeti

Izvēlētajā datumā filmai seansu nav.