Izstāde | Van Goga saulespuķes

Izstāde | Van Goga saulespuķes

Exhibition On Screen | SUNFLOWERS

1h 30min  |  Dokumentāla filma, Izstāde  |  Kinoteātros no: 12.10.2021

Vinsenta van Goga (Vincent van Gogh) Saulespuķes pieder pie viņa slavenākajiem darbiem un ir starp dažām vispazīstamākajām kulta gleznām pasaulē. Unikālajā izstādē Van Goga Muzejs no jauna un atklāti ir palūkojies uz piecām valsts īpašumā esošajām versijām par saulespuķēm vāzē. Un atkal Van Goga muzejs ir vēris savas durvis tieši Izstādei uz ekrāna.

Tās uzreiz ir atpazīstamas, tomēr mūsu filma iedziļinās zem virspusējā, lai izzinātu daudzos jautājumus un noslēpumus, kas ieskauj šos darbus. Kāpēc, piemēram, Van Gogs izvēlējās eksotisku saulespuķi ar garu kātu un zelta vainagu? Patiesi, kad puķe pati ieradās Eiropā un kā agrākie mākslinieki uz to reaģēja? Ko Van Gogs mēģināja pateikt ar saviem darbiem un kā tie atšķiras no versijas uz versiju? Un kādus noslēpumus zinātnieki atklāj, kad darbs tiek sīki analizēts? Tas viss tiek atsegts šajā interesantajā filmā, kas ceļoja no Amsterdamas uz Tokiju, Filadelfiju, Londonu un Minheni, lai uzņemtu ar augstu izšķirtspēju detaļās visus piecus darbus.

Katra glezna ir atšķirīga un ar savu unikālu stāstu, aptverot vienu no visslavenākajiem un vētrainākajiem laikposmiem mākslas vēsturē. Tiek uzskatīts, ka pašlaik visas piecas gleznas ir tik trauslā stāvoklī, ka tās visas piecas kopā cita citai blakus vairs nekad netiks rādītas. Tikai šajā filmā jums būs iespēja tās redzēt uz ekrāna mūsu virtuālajā izstādē. Līdz ar to filma sniedz skatītāju auditorijai jaunus izpratnes līmeņus gan par gleznām, gan pašu Vincentu van Gogu.

Filma angļu valodā ar subtitriem angļu valodā.


Izplatītājs: Seventh Art Productions
Saites: exhibitiononscreen.com


    

Nopirkt biļeti

Izvēlētajā datumā filmai seansu nav.