Izstāde | Frīda Kalo

Izstāde | Frīda Kalo

Exhibition On Screen | FRIDA KAHLO

1h 30min  |  Dokumentāla filma, Izstāde  |  Kinoteātros no: 08.03.2022

Šī ārkārtīgi aizraujošā filma ir ceļojums pa ievērojamās sievietes – ikonas Frīdas Kalo dzīvi. Māksliniece bija ražena pašportreta žanrā, izmantojot audeklu par savas trauksmainās un reizēm traģiskās dzīves spoguli. Intervijas, komentāri un Frīdas pašas teiktais “IZSTĀDĒ UZ EKRĀNA” atklāj, ka traģēdijai tomēr nebija izšķirīgā loma viņas dzīvē.

Pievēršoties svarīgākajām izstādēm un intervijām ar pasaulē pazīstamiem Kalo kuratoriem, “IZSTĀDE UZ EKRĀNA” pēta neparasto simbolismu un ļoti personisko audeklu tēmas, lai dziļāk izprastu īsto Frīdu Kalo.

Izmantojot kino izteiksmes līdzekļus, tuvplānā ieskatoties mākslinieces darbos, atklāts viņas diženais talants. Uz ekrāna rādot krāsu un degsmes dzīres, personiskā un intīmā filma piedāvā ieskatu viņas darbos un drudžainā radošuma avotā, mākslinieces spējā pretoties un neremdināmajā kārē pēc dzīves, vīriešiem, sievietēm, politikas un kultūras mantojuma.

Mums varbūt šķiet, ka mēs jau pazīstam Frīdu Kalo – viņas ziedu vainagus, platās uzacis un tautiskos tērpus, kas viņu padarījuši par veselu paaudžu mūzu, bet kas slēpjas kaismīgās sievietes dvēseles dzīlēs?

“Es nekad negleznoju ne sapņus, ne murgus. Es gleznoju savu realitāti.” Frīda Kalo

Režisore Alī Reja.

Filma angļu valodā ar subtitriem angļu valodā.


Izplatītājs: Seventh Art Productions
Saites: Oficiālā mājas lapa


    

Nopirkt biļeti

Izvēlētajā datumā filmai seansu nav.