Izstāde: Caravaggio - The Soul and the Blood

Izstāde: Caravaggio - The Soul and the Blood

Caravaggio - The Soul and the Blood

1h 25min  |  Dokumentāla filma, Izstāde  |  Kinoteātros no: 10.05.2018

Jaunā mākslas vēsturei veltītā filma, ko producējis Sky and Magnitudo Film ir emocionāls ceļojums, iepazīstot Mikelandželo Merīzi da Karavadžo dzīvi un darbus, kā arī mākslinieka talantu un mokas.

“Karavadžo – dvēsele un asinis” ir aizkustinošs ceļojums, iepazīstot Mikelandželo Merīzi da Karavadžo – vienas no pretrunīgākajām un noslēpumainākajām figūrām mākslas vēsturē – dzīvi, darbus un mokpilno eksistenci.

Karavadžo bija revolucionārs mākslinieks un tādējādi nereti sastapās ar savu laikabiedru neizpratni. Viņš apceļoja visu Itāliju laimes un, iespējams, sevis paša meklējumos, nemitīgi bēgdams no ienaidniekiem, kurus neizbēgami satika savos klejojumos. Milāna, Florence, Roma, Neapole, Malta: 5 pilsētas, 15 muzeji un 40 visslavenākie mākslas darbi, kas gleznoti māksliniekam raksturīgajā stilā, filmēti vietās, kurām tie bijuši radīti, vai lielākajos Itālijas un visas pasaules muzejos, kur tie skatāmi šodien.

Filma aplūko Karavadžo mākslas darbus, iedziļinoties dokumentālās liecībās un īpašu uzmanību pievēršot mākslinieka dzīvei, kas bija pilna gaismēnu, kontrastu un pretmetu, skaidrojot, ko nozīmēja būt ģēnijam un dzīvot neprāta pilnu dzīvi, kā arī meklējot viņa meistardarbos personīgi pārdzīvoto.

Iedziļinoties Karavadžo mākslā un garā pilnīgi novatoriskā veidā, šī filma dzīvi un pārliecinoši stāsta par mākslu, ko radījis cilvēks, kura uzdrošināšanās un ģenialitāte bija reizē mokas un dzinulis, kas palīdzēja iemantot slavu un nemirstību.

FILMA ANGĻU VALODĀ AR SUBTITRIEM ANGĻU VALODĀ.


Izplatītājs: StoryHill Oy


    

Nopirkt biļeti

Izvēlētajā datumā filmai seansu nav.