Lielais Kristaps. Spēles īsfilmu laureāti

Lielais Kristaps. Spēles īsfilmu laureāti

2h 17min  |  Komēdija, Drāma, Fantastika  |  Kinoteātros no: 04.11.2015

Lielā Kristapa spēles īsfilmu laureātu programmā iekļautas piecas filmas: "Pa Pa" (labākā īsmetrāžas spēlfilma, labākais aktieris, labākais īsmetrāžas spēlfilmas režisors), "Normāli cilvēki" (labākā aktrise), "Spoguļvīrs" (labākais īsmetrāžas spēlfilmas operators), "Plenči" (labākais kostīmu mākslinieks), "Rīga - 2041" (labākais filmas mākslinieks).

---

Pa Pa (24 min)

No cietuma atgriezies tēvs cenšas atjaunot attiecības ar savu dēlu. Labie nodomi saduras ar negaidītiem šķēršļiem. Tēvs un dēls kopā pavada neaizmirstamu dienu, kas vienam no viņiem var izrādīsies pēdējā.

Režisors Valērijs Oļehno, producenti Antra Cilinska, Katrīna Tomašicka.

JPS

---

Normāli cilvēki (29 min)

Kad konservatīvais un dzīves nogurdinātais pensionārs Arvīds attopas uz ielas, viņa vienīgais risinājums ir mēģināt iejusties kādā visnotaļ ekscentriskā ģimenītē un mācīties pieņemt... visas šīs "modernās izdarības".

Režisors Alise Zariņa, producents Reinis Kalviņš.

Cardinal Productions

---

Spoguļvīrs (21 min)

Nedrošība un kautrība ir topošā jurista Vika galvenie šķēršļi ceļā uz panākumiem karjerā, par kuriem viņš tik ļoti sapņo. Kad viņu uzrunā noslēpumainais svešinieks Spoguļvīrs, viņš piekrīt sadarbībai, nenojaušot, ka drīz vien viņš pilnībā zaudēs kontroli pār savu dzīvi.

Režisors Agnese Laizāne, producenti Uldis Cekulis, Simona Poga.

VFS Films, FreshStep Productions

---

Plenči (24 min)

Komisks stāsts par diviem brāļiem lauku vidē, kuriem ir savdabīgs dzīves un problēmu risināšanas rezdzējums, kas neiekļaujas paredzami mierīgajā "lauku dzīves ainavā".

Filmā tiek atspoguļota sakāpināta lauku realitāte, vai tās būtu rūpes par ģimenes uzturēšanu, sava "es", sava ego izrādīšanu, benzīna tirgošanu, vai nemitīgu klejošanu un muzicēšanu, bet Krišs un Otto ir tam visam pa vidu.

Režisors Gatis Ungurs, producenti Vigo Zaļaiskalns, Daiga Livčāne.

Latvijas Kultūras akadēmija

---

Rīga - 2041 (37 min)

RĪGA-2041 ir apvienoti vairāki stāsti, kas ataino cilvēku meklējumus pēc laimes. Filmas darbība norisinās Rīgā, pilsētā, kuru ir pārņēmis laimes kults. Filmas varoņi neatgriezeniski maina savu izskatu un jaunības mīlestību, laimes dakterīši ir pieprasīta profesija. Atbildēt, vai nākotnē laime rodama tehnoloģiskos risinājumos, vai arī tomēr jāklausa senajam ticējumam, ka katrs pats ir savas laimes kalējs.

Režisori Adina Istrate, Triin Ruumet, Didzis Eglītis, Kārlis Vītols; producents Viesturs Graždanovičs.

Studija URGA


Izplatītājs: Lielais Kristaps


    

Nopirkt biļeti

Izvēlētajā datumā filmai seansu nav.