Lielais Kristaps. Dokumentālās filmas II

Lielais Kristaps. Dokumentālās filmas II

2h 10min  |  Dokumentāla filma  |  Kinoteātros no: 21.09.2015

Ručs un Norie / Uz kalnukalnu stāvo

Programmā iekļautas divas filmas. Ināras Kolmanes “Ručs un Norie” - aizkustinošs un patiess stāsts par japāņu studentes un suitu sievas draudzību, kur nedz valodas, nedz kultūras atšķirībām nav nozīmes. Viestarta Vidiņa “Uz kalnukalnu stāvo” - izcilā latviešu tēlnieka Induļa Rankas portrets, kurā sekots līdzi Dainu kalna skulptūru ansambļa tapšanai.

---

Ručs un Norie (65 min)

Filma “Ručs un Norie” ir stāsts par divu eksotisku pasauļu sastapšanos, kas uzšķiļ pārsteidzošu emocionālu un dvēselisku radniecību. Jauna japāniete Norie antropoloģijas studiju gaitā nonāk gandrīz zemeslodes otrā pusē, Latvijākur satiek sirmo Ruču, kas nezina ne vārda angliski. Tomēr, dvēseļu radniecībai tas nav šķērslis – Norie šķiet, ka viņa atradusi savu mirušo vecmāmiņu, bet Ručs turpmāk uztrauksies par katru zemestrīci Japānā.

Režisors Ināra Kolmane, producenti Marta Mannenbach, Ināra Kolmane, Jānis Juhņēvičs

Filmu studija DEVIŅI

---

Uz kalnukalnu stāvo (65 min)

Filmā apskatīta tēlnieka Induļa Rankas personība viņa mūža 'Magnum Opus' - Dainu kalna, Turaidā - gaismā. Filmā izsekots līdzi Dainu kalna tapšanas procesam kopš tā sākuma 1980. gadā. Trīsdesmit piecu gadu laikā tēlnieks ir izveidojis neiedomājamu darbu - 26 granīta skulptūru ansambli, kurā dažas skulptūras sasniedz mājas augstumu. Kā tik monumentāls darbs ir bijis iespējams, un kāda ir cena, ko tēlnieks maksājis, lai realizētu šo sapni?

Režisors Viestarts Vidiņš, producents Zigurds Vidiņš

Studija 2


Izplatītājs: Lielais Kristaps


    

Nopirkt biļeti

Izvēlētajā datumā filmai seansu nav.

Bildes