NT LIVE - Audience

NT LIVE - Audience

NT LIVE - The Audience

3h 0min  |  Teātris  |  Kinoteātros no: 03.06.2019

Trim "Tonija" balvām nominētajā izrādē "Audience" Helēna Mirena atkārto karalienes Elizabetes II lomu, par ko saņēmusi gan Olivjē balvu, gan ASV Kinoakadēmijas balvu filmā "Karaliene". Kino tiešraides papildseansā būs redzams oriģinālais Vestendas iestudējums, kas filmēts 2013. gadā Londonā un papildināts ar ekskluzīvu jautājumu un atbilžu sesiju, kurā piedalās Stīvens Daldrijs un Helēna Mirena.

"Helēna Mirena ir satriecoša. Viņas Majestāte jūs pieņems." New York Times

Sešdesmit gadu laikā karaliene Elizabete II privātās iknedēļas sanāksmēs tikusies ar visiem saviem divpadsmit premjerministriem. Šīs sanāksmes sauc par audiencēm. Neviens, pat viņu dzīvesbiedri, nezina, kas tajās tiek apspriests.

Visiem premjerministriem, sākot ar veco zaldātu Vinstonu Čērčilu un Dzelzs lēdiju Mārgaritu Tečeri, līdz pat Tonijam Blēram un pašreizējam premjeram Deividam Kameronam, karaliene sniegusi gan politiskus, gan privātus padomus. Šo privāto audienču laikā kaut īsu mirkli iespējams ieraudzīt patieso sievieti, kas valkā kroni, un kļūt par lieciniekiem vēsturiskiem brīžiem, kas veidojuši valsts galvu - monarhu.

2015. gadā "Audience" tika nominēta trim "Tonija" balvām: labākā aktrise galvenajā lomā (Helēna Mirena), labākais aktieris otrā plāna lomā (Ričards Makeibs) un labākie kostīmi (Bobs Krolijs). Uzvedums nominēts arī sešām Kritiķu biedrības balvām (tostarp kā izcilākā jaunā Brodvejas luga), četrām Drāmas līgas balvām (tostarp kā izcilākais Brodvejas vai ārpusbrodvejas uzvedums) un divām Drāmas padomes balvām (tostarp par izcilāko aktrises sniegumu lugā).

Pītera Morgana ("Karaliene") lugu "Audience" iestudējis divkārtējs "Tonija" balvas ieguvējs un ASV Kinoakadēmijas balvai nominētais režisors Stīvens Daldrijs ("Billijs Eliots", "Stundas") un Vestendā producējis Metjū Baiems Šovs (Playful Productions), Roberts Fokss un Endijs Herīss.

IZRĀDE ANGĻU VALODĀ AR SUBTITRIEM ANGĻU VALODĀ.


Izplatītājs: BY Experience
Režisors: Stephen Daldry
Lomās: Helen Mirren
Saites: Facebook, Oficiālā mājas lapa


    

Nopirkt biļeti

Izvēlētajā datumā filmai seansu nav.