Rasputins

Rasputins

Rasputin

1h 27min  |  Drāma, Vēsturiska, Biogrāfija  |  Kinoteātros no: 22.11.2013

Žerārs Depardjē Grigorija Rasputina lomā – tas ir nopietns iemesls (lai gan nav vienīgais) noskatīties šo filmu. Zinot, kas notika šā gada sākumā, lomas izvēle nešķiet savāda. Žerārs Depardjē kļuvis par Krievijas pilsoni, turklāt viņš jau agrāk piedalījies filmās par Krieviju. Darbs šajā filmā labāk par citām lomām ļāvis aktierim dziļāk iepazīt plašo krievu dvēseli.

Filmā atspoguļots Eiropai ļoti bargs laiks, kas Krievijai kļuva liktenīgs. Cara tuvumā uzrodas mīklainais Grigorijs Rasputins. Viņš atvieglo slimā troņmantnieka ciešanas, dara brīnumus un savaldzina imperatori – viņa Grigoriju uzskata par Dieva sūtni. Daudzi nav mierā ar viņa arvien pieaugošo ietekmi uz cara ģimeni, un sazvērestības tuvina Krievijas monarhijas nenovēršamo galu.

Savā ziņā Grigoriju Rasputinu var salīdzināt ar pasaules mēroga zvaigzni. Kur mīklaina personība un pretrunīga vēstures gaitas ietekme, tur arvien arī intrigas un vētrainas kaislības. Nerunājot jau par Rasputina neremdējamo kāri pēc sievietēm un varas. Ja tāda persona dzīvotu mūsdienās, dzeltenajai presei un paparaco būtu tik daudz darāmā, ka nāktos radīt jaunas darbavietas.

Bez Žerāra Depardjē un slavenās franču aktrises Fanijas Ardānas filmā piedalās arī krievu kinozvaigznes Vladimirs Maškovs, Filips Jankovskis, Irina Alferova un daudzi citi lieliski aktieri. Noslēpumā tītais ietekmīgā mūka dzīvesstāsts atklājas negaidītā rakursā. Šai stāstā vēl joprojām ir daudz nezināmā; jaunā gaismā redzēsim drāmu, kurā būs ne mazums spilgtu detaļu un augstākās sabiedrības intrigu.

Filma krievu valodā ar subtitriem latviešu valodā.


Izplatītājs: Garsu pasaulio irasai UAB
Režisors: Irakli Kvirikadze
Lomās: Gérard Depardieu, Vladimir Mashkov, Fanny Ardant
Saites: Oficiālā mājas lapa, IMDB


    

Nopirkt biļeti

Izvēlētajā datumā filmai seansu nav.