Loengrīns no Varka Kru

Loengrīns no Varka Kru

1h 20min  |  Dokumentāla filma  |  Kinoteātros no: 05.02.2010

Viestura Kairiša jaunākā dokumentālā filma ir stāsts par latviešu kamaniņu braucēju, Olimpiskās bronzas medaļas ieguvēju Mārtiņu Rubeni. 2006. gadā Turīnā Mārtiņš izcīnīja Latvijai sen gaidīto pirmo medaļu Ziemas Olimpiskajās spēlēs.

Filma ir radošs Mārtiņa portrets, tajā ir emocionāli uzrunājošs stāsts un līdz šim uz ekrāna neredzēta sporta estētika. Filma redzēsim Ziemas Olimpiskās spēles Turīnā, sacensības Siguldas kamaniņu trasē, treniņus Ventspils Olimpiskajā centrā. Cīņa par uzvaru ir sīva, filmā kā tēls ir arī Mārtiņa galvenais konkurents, Itālijas kamaniņu braucējs Armīns Cīgelers, tautā dēvētais Il Cannibale.

Mārtiņš ir cilvēks, kura intereses sniedzas aiz profesionālā sporta vai privātās dzīves robežām, viņš palīdz un atbalsta tos, kuriem tas ir nepieciešams.

Vienlaicīgi ar panākumiem profesionālajā sportā Mārtiņš kļuva pazīstams uz Latvijas alternatīvās mūzikas skatuvēm kā DJ Betons, domubiedru apvienības Varka Kru dalībnieks (Varka - no krievu val. vārīties, Kru - no angļu val. grupa, komanda). Varkas cilvēki Rīgā ir zināmi kā vieni no pirmajiem, kuri spēlēja drum ‘n bass mūziku no vinila platēm.

Taču kā redzēsim filmā, neviens nav ideāls, pat Mārtiņš ne. Un arī sabiedrība ne vienmēr viņa cīņas uzņem ar ovācijām. Kad Mārtiņš izcīnīja Olimpisko bronzas medaļu, viņš saņēma tautas mīlestību, viņu sveica Valsts prezidente, aicināja uz pieņemšanām, piešķīra Gada labākā sportista titulu. Kad Mārtiņš iestājās par cilvēktiesību ievērošanu Ķīnā un badojās pie Ķīnas Vēstniecības, viņam nācās saskarties ar sabiedrības un oficiālu iestāžu neizpratni. Kāds varonis mums ir vajadzīgs šodien?

Filma tika nominēta Lielā Kristapa balvai kā labākā dokumentālā filma un laikraksta Diena Gada balvai kultūrā.

Režisors: Viesturs Kairišs

Scenārists: Viesturs Kairišs

Producents: Guntis Trekteris


Izplatītājs: Ego Media


    

Nopirkt biļeti

Izvēlētajā datumā filmai seansu nav.