Dieva dotais

Dieva dotais

Godsend

1h 42min  |  Drāma, Fantastika  |  Kinoteātros no: 30.07.2004

Pēc sava astoņgadīgā dēliņa Ādama nāves izmisuma māktie vecāki- Pols (Greg Kinnear) un Džesija (Rebecca Romij- Stamos) dzīvei bez dēla vairs neredz jēgu. Uz bēru ceremoniju izteikt līdzjūtību vecākiem ir ieradies arī dakteris Ričards Velss (Rober De Niro), kuram ir piedāvājums. Viņš mirušo bērnu var atdzīvināt... klonējot.

Lai gan mazais Ādams ir miris, viņa šūnas arī pēc nāves turpina funkcionēt, no kā ar tehnoloģiju un zinātnes palīdzību ir iespējams Ādamu klonēt - identu mirušajam. Dakterim, kura pārziņā ir speciāla laboratorija, nepieciešama Džesijas piekrišana dēlu vēlreiz dzemdēt. Tomēr mirušā dēla šūnas klonēšanai ir derīgas pavisam īsu brīdi un laiks ir tikai viena diena, lai Džesija un Pols apsvērtu daktera priekšlikuma ētiskās, morālās un likumīgās sekas. Mīlestība pret dēlu triumfē visos aspektos un vecāki piekrīt dēlam dod vēl vienu iespēju būt kopā ar ģimeni.

Dakterim Velsam ir tikai viens noteikums- tā kā paredzētā klonēšana nav likumīga, tās veikšana ir absolūts noslēpums. Tas nozīmē, ka vecākiem sava sapņa īstenošanas labā ir jāpārtrauc kontakti ar saviem tuviniekiem un draugiem, un jāpārvācas dzīvot uz citu pilsētu netālu no daktera Velsa klīnikas.

Ādams, kā solīts, piedzimst perfekta kopija priekšgājējam, tomēr, sasniedzot astoņu gadu vecumu, viņa uzvedībā ir jaušamas dīvainības, kas ir pat bīstamas apkārtējiem. Pēc tam, kad ir noslīcis skolasbiedrs, viņa tēvs Pols sāk uzdot jautājumus...

Režisora Nika Hamma drāmā aktieri Gregs Kinners un Rebeka Romijna Stamoss līdzās Roberta De Niro izcilai aktierspēlei.


Izplatītājs: Acme Film SIA


    

Nopirkt biļeti

Izvēlētajā datumā filmai seansu nav.