Simt soļu ceļojums

Simt soļu ceļojums

The Hundred-Foot Journey

2h 2min  |  Komēdija, Drāma  |  Kinoteātros no: 15.08.2014

Hasans Kadams un viņa ģimene ir spiesti pamest dzimto Indiju. Viņi apmetas uz dzīvi mazā ciematiņā Francijas dienvidos. Gleznainā vieta ir kā radīta nelielam indiešu restorānam, ko ģimene šeit atver, lai pasniegtu Francijas dienvidos vēl neredzētus ēdienus. Ielas pretējā pusē atrodas visā Francijā izslavēts restorāns, kurā pusdieno pat Francijas prezidents. Izsmalcinātajā franču virtuvē saimnieko Malorī kundze. Abu restorānu starpā izceļas kulināra sāncensība līdz brīdim, kad Malorī kundzi savaldzina indiešu virtuves un dzīves garša…

Stīvens Spīlbergs un Opra Vinfrija piedāvā filmu "Simt soļu ceļojums", kura balstīta uz tāda paša nosaukuma starptautiski atzītas un mīlētas grāmatas motīviem. Filmā galvenās lomas spēlē Amerikas Kinoakadēmijas balvas ieguvēja Helēna Mirena (“Karaliene”, “RED” un “RED 2”), Šarlote Lebona (“Īvs Senlorāns”), Manišs Dajāls (“Burvja māceklis”), Rohans Čands (“Izdzīvojušais” un “Džeks un Džila”) un Oms Puri (“Gandijs”). Filmu režisējis Lase Halstrēms (“Tas notika Jemenā” un “Šokolāde”).

Ričarda K. Moraiša grāmatas ekranizējums ir gluži kā gastronomiska pasaka par jaunu indiešu zēnu, kurš kļūst par trīs zvaigžņu restorāna šefpavāru. “The New York Times” grāmatu apskatā “Simt soļu ceļojums” nodēvēts par “Graustu miljonāra” un “Gardēža” apvienojumu.

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.


Izplatītājs: Acme Film SIA
Režisors: Lasse Hallström
Lomās: Helen Mirren, Charlotte Le Bon, Rohan Chand, Manish Dayal, Om Puri
Saites: IMDB, Facebook, Oficiālā mājas lapa


    

Nopirkt biļeti

Izvēlētajā datumā filmai seansu nav.