MUNCH 150

MUNCH 150

1h 30min  |  Dokumentāla filma, Izstāde  |  Kinoteātros no: 21.09.2017

No Munka muzeja un Oslo Nacionālā muzeja.

2013. gadā visa Norvēģija atzīmēja 150. dzimšanas dienu Edvardam Munkam (1863-1944) – vienai no modernās mākslas augstākajām virsotnēm.

Šim notikumam veltīto izstādi pasludināja par “tikai reizi mūžā skatāmu.” Visā pasaulē tā izraisīja milzīgu interesi tāpat kā nesenās izsoles iznākums – viena no četrām gleznas “Kliedziens” versijām tika pārdota par 120 miljoniem dolāru, pārspējot rekordu mākslas darbu izsoļu vēsturē. Daudzi pazīst Munku – “Kliedziena” radītāju, bet ievērojami ir arī citi darbi, kas ļauj viņu dēvēt par vienu no visu laiku diženākajiem māksliniekiem.

Izstādi Munkam 150 sarīkojuši divi Oslo muzeji – Nacionālais muzejs un Munka muzejs. Izstādot 220 gleznas, vienviet savākts lielākais skaits Munka nozīmīgāko darbu.

Jau atkal filmas autori, kas iemūžina šo notikumu, ielūkosies izstādes veidošanas aizkulisēs, kā arī iedziļināsies 19. gs. vidū dzimušā un Otrā pasaules kara laikā Norvēģijas okupāciju pārdzīvojušā mākslinieka biogrāfijā. Īpašie viesi paudīs lietpratēju viedokli un sniegs savas zināšanas komentētājam Timam Mārlovam. Munkam 150: izcils šovs un fantastisks kino notikums

FILMA ANGĻU VALODĀ, BEZ SUBTITRIEM.


Izplatītājs: Seventh Art Productions


    

Nopirkt biļeti

Izvēlētajā datumā filmai seansu nav.