MANET – PORTRAYING LIFE

MANET – PORTRAYING LIFE

1h 34min  |  Dokumentāla filma, Izstāde  |  Kinoteātros no: 03.08.2017

Ļoti gaidītā izstāde Karaliskajā mākslas akadēmijā bija pirmā Eduāra Manē portretu glezniecībai veltītā retrospektīva. Filmā Manē – portretējot dzīvi, sekojot mīklainajam un reizēm pretrunīgi vērtētajam māksliniekam visā viņa karjeras laikā, vienkopus parādīti darbi, kas atrodas Eiropā, Āzijā un ASV.

Apmēram puse Manē daiļrades veltīta portretu glezniecībai, tomēr tā vēl nekad nav pētīta izstādē. Manē ir gleznojis tuviniekus, draugus, kā arī sava laika ievērojamākos literātus, politiķus un māksliniekus, iedzīvinādams ne tikai savus varoņus, bet arī visu Parīzes sabiedrību. Izstādē bija iekļauti vairāk nekā 50 darbi, tostarp viņa pastāvīgās modeles – sievas Suzannes Lēnhofas portreti, tā laika spīdekļu Antonēna Prusta, Emīla Zolā un Stefana Malarmē ģīmetnes līdzās ikdienas dzīves ainām, kas atklāj Manē progresīvo un moderno pieeju portretam.

Filmā celtas gaismā ekskluzīvas izstādes sagatavošanas perioda aizkulišu ainas, kas parasti publikai paliek apslēptas, veikli izklāstītas Manē biogrāfijas detaļas savītas kopā ar 19. gs. Parīzes atspoguļojumu. Komentētājs Tims Mārlovs un īpašie viesi aplūko amata prasmi, kas piemitusi vienam no visu laiku dižākajiem gleznotājiem, “modernās mākslas tēvam”.

FILMA ANGĻU VALODĀ, BEZ SUBTITRIEM.


Izplatītājs: Seventh Art Productions


    

Nopirkt biļeti

Izvēlētajā datumā filmai seansu nav.