REMBRANDT

REMBRANDT

1h 37min  |  Dokumentāla filma, Izstāde  |  Kinoteātros no: 29.06.2017

No Nacionālās galerijas Londonā un "Rijksmuseum" Amsterdamā

Katra Rembranta izstāde tiek gaidīta ar nepacietību, bet šī iespaidīgā demonstrācija, ko rīko Londonas Nacionālā galerija sadarbībā ar Amsterdamas "Rijksmuseum", ir vēl nebijis pasākums. Saņēmuši īpašu, privileģētu pieeju abu galeriju krājumiem, filmas veidotāji atspoguļos vēsturisko izstādi, vēstījumu par to cauraužot ar Rembranta dzīves stāstu un ekspozīciju tapšanas aizkulisēm abos pasaulslavenajos muzejos.

Izstādes centrā ir Rembranta dzīves pēdējo gadu svarīgākie notikumi, jo tieši šis laika posms uzskatāms par labāko viņa daiļradē. Šedevri, kurus mākslinieks radījis šajā laikā, pieskaitāmi pie viņa nozīmīgākajiem darbiem, turklāt katrs no tiem ir tik dziļš un patiess, ka palīdz mums izprast, kāds cilvēks un mākslinieks bijis Rembrants.

Filmā aplūkoti visi svarīgākie izstādē redzamie mākslas darbi un intervēti īpaši uzaicināti viesi, tostarp kuratori un mākslas vēsturnieki. Daudzi uzskata Rembrantu par dižāko mākslinieku, kāds jebkad dzīvojis, un šī filma cenšas atklāt patiesību par leģendām apvīto vīru.

Filma angļu valodā ar subtitriem angļu valodā.


Izplatītājs: Seventh Art Productions
Saites: Facebook


    

Nopirkt biļeti

Izvēlētajā datumā filmai seansu nav.