LEONARDO From the National Gallery London

LEONARDO From the National Gallery London

1h 30min  |  Dokumentāla filma, Izstāde  |  Kinoteātros no: 01.06.2017

Piedāvā: Tims Mārlovs

Producents un režisors: Fils Grabskis

Režisors: Bens Hārdings

No 2011. gada 9. novembra līdz 2012. gada 5. februārim Londonas Nacionālajā galerijā notika ievērības cienīga izstāde "Leonardo da Vinči: Milānas galma gleznotājs", kurā bija apkopta lielākā daļa saglabājušos Leonardo da Vinči gleznu.

Filmu par šo izstādi veidojusi Fila Grabska godalgotā producēšanas kompānija "Seventh Art Productions", bet ar mākslinieka darbu kolekciju skatītājus iepazīstina mākslas vēsturnieks un TV raidījumu vadītājs Tims Mārlovs. Iemūžinot sajūsmu par šo neparasto notikumu, filma piedāvā aizraujošu Leonardo lielisko mākslas darbu izpēti. Tims Mārlovs piedāvā savu skatījumu uz šedevriem un aicina iespaidos dalīties kuratorus, restauratorus un īpaši uzaicinātus viesus, starp kuriem ir aktrise Fiona Šova, mākslinieks Maikls Kreigs-Mārtins un dejotāja Debora Bulla.

Leonardo ir pazīstams kā, iespējams, visu laiku dižākais gleznotājs un tēlnieks, taču viņa talantam nebija robežu. Filmā atspoguļots mākslinieka dzīvesstāsts, plašāk pievēršoties viņam kā sapņotājam un izgudrotājam no Klolisē pils (Château du Clos Lucé) pils Francijā, kur aizvadīti mūža pēdējie gadi, beigās secinot, ka Leonardo da Vinči, visticamāk, bijis īstens renesanses gara iemiesotājs.

FILMA ANGĻU VALODĀ, BEZ SUBTITRIEM.


Izplatītājs: Seventh Art Productions
Saites: Facebook


    

Nopirkt biļeti

Izvēlētajā datumā filmai seansu nav.