Lielais Kristaps. Spēles īsfilmas IV

Lielais Kristaps. Spēles īsfilmas IV

1h 40min  |  Trilleris, Komēdija, Drāma, Asa sižeta filma, Fantastika  |  Kinoteātros no: 22.09.2015

Programmā iekļauti pieci stāsti, kurus vieno vīrieša tēls - puisis, kurš maniakāli apsēsts ar tīrīgumu, vēl kāds, kurš uzskata, ka ir augšāmcēlies no mirušajiem, vīrietis, kurš spiests aizstāvēt savu pašcieņu savādos apstākļos un divi brāļi, kuri dzīves grūtībām pieiet vienkāršāk kā dažs labs.

Lielās spodrības gaismā / Lācars / Teritorija / Plenči / Ieskats

---

Lielās spodrības gaismā (20 min)

Psiholoģiska drāma par Ričardu Beitānu – pedantisku, ar tīrības ideju pārņemtu puisi, kas dzīvo un strādā bākā. Ričardam ir sarunāta tikšanās ar savu mīļoto, Jadvigu. Uzposies viņš dodas pie viņas uz pilsētu un apstākļu sakritības dēļ, redz cilvēkus, kas ir nokļuvuši uz nāves sliekšņa. Ričarda dilemma – glābt cilvēkam dzīvību un sasmērēt savas tīrās drēbes vai doties tālāk, it kā nekas nebūtu noticis.

režisors Rinalds Zelts, producenti Annija Kropa, Daiga Livčāne

Latvijas Kultūras Akadēmija

---

Lācars (28 min)

Jauna žurnāliste, Zane, satiek vīrieti, Matīsu, kurš apgalvo, ka ir augšāmcēlies no mirušajiem. Matīss piedāvā Zanei veidot rakstu par sevi, bet apmaiņā lūdz palīdzību savas sievas meklēšanā. Vai Matīss ir cietušais, jucis vai prasmīgs šarlatāns?

režisors Kristiāns Riekstiņš, producenti Zanda Seņkova, Daiga Livčāne

Latvijas Kultūras akadēmija

---

Teritorija (17 min)

Filmas galvenais varonis Pēteris, kopā ar sievu dodas uz savu skolas salidojumu. Salidojumā Pēteris satiek savu bijušo skolas mīlestību un piedāvā viņu aizvest mājās. Bet, kad trijotne nonāk pie mašīnas viņi ierauga, ka mašīnai ir noskrūvētas visas četras riepas. Pēteris nolemj šo situāciju atrisināt un iesaistās pamatīgā konfliktā ar teritorijas saimniekiem cīnoties par savu pašcieņu.

režisors Vents Grīnbaums, producents Vents Grīnbaums

ARTFORGE

---

Plenči (24 min)

Komisks stāsts par diviem brāļiem lauku vidē, kuriem ir savdabīgs dzīves un problēmu risināšanas rezdzējums, kas neiekļaujas paredzami mierīgajā "lauku dzīves ainavā".

Filmā tiek atspoguļota sakāpināta lauku realitāte, vai tās būtu rūpes par ģimenes uzturēšanu, sava "es", sava ego izrādīšanu, benzīna tirgošanu, vai nemitīgu klejošanu un muzicēšanu, bet Krišs un Otto ir tam visam pa vidu.

režisors Gatis Ungurs, producenti Vigo Zaļaiskalns, Daiga Livčāne

Latvijas Kultūras akadēmija

---

Ieskats (11 min)

Katram no mums ir gadījies uzdot visu varenajam kosmosam jautājumu "Par ko man tas viss?", bet, kad sākam to filmiņu tīt atpakaļ, ātri vien saprotam, ka sliktie darbi un negatīvā enerģija, ko bieži vien pat neapzināti kādam sūtam, nekur tālu neaiziet. Stāstā galvenā loma ir jaunam vīrietim, kurš ir sastapis sievieti kāda ballītē. Aizvedot sievieti mājās viņi nododas kaislībām, bet kaislību iznākums ir pavisam negaidīts.

režisors Dzintars Neimanis, producents Dzintars Neimanis


Izplatītājs: Lielais Kristaps


    

Nopirkt biļeti

Izvēlētajā datumā filmai seansu nav.