Lielais Kristaps. Dokumentālās īsfilmas IV

Lielais Kristaps. Dokumentālās īsfilmas IV

2h 4min  |  Dokumentāla filma  |  Kinoteātros no: 16.09.2015

Laimes formula / VIP Ķirurgs / Viktors un nakts

Programma apvieno trīs filmas, kuras caurvij cilvēka veselības jautājumi. “Viktors un nakts” stāsta par vīrieša cīņu atgūt dzīvi pēc redzes zaudēšanas, “VIP Ķirurgs” ir stāsts par Latvijā un pasaulē zināmo ķirurgu Viktoru Kalnbērzu, savukārt “Laimes formula” ir atgādinājums par senajām dziedniecības tradīcijām mūsu kultūrā.

--

Laimes formula (54 min)

Kā būt laimīgam? Kā kļūt veselam? Kur gūt iedvesmu? Šie jautājumi nevienam nav sveši, bet atbildes mēs meklējam katrs savā veidā. Lai tās atrastu, kādam ir jābrauc uz Indiju, kādam jānoslēdzas būdiņā meža vidū, bet citi uzticas tradicionālām metodēm. Tomēr, klausoties dažādos padomos, mēs reizēm aizmirstam rīkoties paši un sagaidām, ka laime mums tiks pienesta uz paplātes. Kā saka viena no filmas varonēm Inese Ziņģīte – manā leksikā nav tāda vārda “nevaru”, ir tikai vārds “negribu”!

Dokumentālajā filmā “Laimes formula” skatītājs iepazīs četrus cilvēkus un viņu laimes formulas. Visas šīs personības vieno neatlaidība, dzīvesprieks, humora izjūta un īpaša saikne ar dabu.

režisors Antra Cilinska, producents Antra Cilinska

Jura Podnieka studija

---

VIP Ķirurgs (25 min)

Dokumentāla filma “VIP Ķirurgs” ir stāsts par Latvijā un pasaulē zināmo, ķirurgu Viktoru Kalnbērzu. Leģendārais 87 gadus vecais ķirurgs savā mūžā ir veicis nozīmīgas operācijas ne tikai dzimtenē, bet arī daudzviet pasaulē. Viņš bija pirmais ķirurgs, kurš Padomju Savienībā veica dzimuma maiņas operāciju, iemantojot dalītu valdošās varas vērtējumu savai profesionālajai darbībai, līdz pat iespējai, ka talantīgajam ķirurgam tiktu atņemts skalpelis...

režisors Brigita Eglīte, producents Ruta Dundure

V.V.M.Studija

---

Viktors un nakts (45 min)

Filmas galvenais varonis Viktors pēc redzes zaudēšanas ne vien tiek pāri depresijai un atstumtības sajūtai, bet turpina pilnasinīgu dzīvi, veido attiecības, atrod spēkus un motivāciju garīgai attīstībai. Apzinoties savu atšķirību no redzīgajiem, Viktors nejūtas nepilnvērtīgs un nezaudē cerību, bet sabiedrības un likumdevēju izvairīgās vai neloģiskās attieksmes radītās neērtības uztver ar humoru, kā kuriozu.

režisors Andrejs Verhoustinskis, producents Guntis Trekteris

Ego Media


Izplatītājs: Lielais Kristaps


    

Nopirkt biļeti

Izvēlētajā datumā filmai seansu nav.

Bildes