Lielais Kristaps. Dokumentālās īsfilmas I

Lielais Kristaps. Dokumentālās īsfilmas I

1h 50min  |  Dokumentāla filma  |  Kinoteātros no: 22.09.2015

Programmā iekļautas filmas, kurās tiksimies ar pianistu Vestardu Šimku, dzejnieku Jāni Rokpelni, producenti un scenāristi Elvitu Ruku un domātāju Uģi Kuģi. Personības ir katras sabiedrības toņkārtas veidotājas, bet...Kāpēc gan tāds nevarētu būt arī cirks? Lai arī cik nepatīkami apstākļi tajā nebūtu gan cilvēkiem, gan dzīvniekiem?

Viens pret astoņiem / Rokpelnis / Uģis Kuģis – krišnaīts / Cukurvate, degunlāči un monocikls / Re:starts

---

Viens pret astoņiem (8 min)

Plašajā telpā viņu ir vairāki desmiti. Visi spožos uzvalkos, paceltām galvām, zeltītās kurpītēs. Baltos kreklus rotā melni tauriņi. Gaidoši. Šoreiz izvēlei atdoti astoņi. Viņam jāizvēlas no tiem divi, vislabākie. Viņš – starptautiski pazīstamais latviešu pianists Vestards Šimkus Hamburgas Stenway & Sons firmas veikalā izvēlas divus koncertflīģeļus Rezeknes koncert un kamer zālēm.

režisors Rūta Celma-Kello, producents Rūta Celma-Kello

Studija RUUK

---

Rokpelnis (30 min)

Dokumentāla portretfilma par latviešu dzejnieku Jāni Rokpelni, kas ieskicē radošās un ikdienas dzīves duālismu.

režisors Arturs Hnikins, producents Daiga Livčane

Latvijas Kultūras akadēmija

---

Uģis Kuģis – krišnaīts (20 min)

Filmas galvenais varonis ir kāds jauns vīrietis Uģis, kurš ir populārs personāžs rīdzinieku sabiedrībā. Ne reizi vien esam viņu ievērojuši pilsētas ielās izplatot reliģiska un ezotēriska satura grāmatas; kādu varbūt ir piesaistījusi viņa ekstravagantā āriene, kādam varbūt ar viņu pat ir izveidojies dialogs, kāds varbūt ir apmeklējis viņa rīkoto lekciju vai pasākumu - taču patiesībā par viņu neko daudz vairāk arī nezinām.

režisors Jānis Pipars, producents Jānis Pipars

---

Cukurvate, degunlāči un monocikls (26 min)

"Kurš gan kaut reizi Rīgas cirkā nav smējies par klauniem, baidījies no lauvām un ēdis cukurvati? Tomēr – vai kāds zina, ka daudzi mākslinieki mitinās turpat otrā stāva “viesnīcas” istabiņās, kur top arī ēdiens, tiek mazgāta veļa, un izmēģināti maģiski triki? Jau vairāk nekā 125 gadus, neskatoties uz neremontēto telpu neomulību un visuresošo dzīvnieku smārdu, ārvalstu un vietējie mākslinieki tur nododas īpašai rutīnai, lai radītu cirka brīnumu. "

režisors Līga Gaisa, producents Līga Gaisa

Air Productions

---

Re:starts (26 min)

Filmas varone ir atraitne un līgava vienlaikus, kas grib sākt jaunu, laimīgu dzīvi. Tam traucē pagātnes konflikti pašas ģimenē, bet varone nepadodas. Viņa grib novākt drupas un dara, ko var. ‘’Pietiek meklēt vainīgos, ir jāmeklē risinājums’’ – viņa domā un rīkojas.

režisors Aija Bley, producents Elvita Ruka

VIVAT!


Izplatītājs: Lielais Kristaps


    

Nopirkt biļeti

Izvēlētajā datumā filmai seansu nav.

Bildes