Metropolitan Opera: ELEKTRA

Metropolitan Opera: ELEKTRA

1h 45min  |  Opera  |  Kinoteātros no: 30.04.2016

Jauniestudējums

Ģeniālajam režisoram Patrisam Šero ("Piezīmes no Mirušo nama") nebija lemts uz Metropolitēna operas skatuves redzēt savu dižo, iepriekš Eksā un Milānā izrādīto "Elektras" iestudējumu. Tomēr viņa spilgto skatījumu vēl joprojām atklāj soprāns Nīna Stemme, kas atveido Elektras pirmatnējo dziņu atriebties tēva slepkavam Agamemnonam, – Štrausa un Vāgnera varonīgo sieviešu lomās viņai pašlaik nav līdzinieces. Leģendārais mecosoprāns Valtraude Meiere stindzina Elektras šaušalīgās mātes Klitaimnēstras lomā. Soprāns Adriana Pečonka un basbaritons Ēriks Ouens atveido Elektras māsu un brāli. Sadarbojoties ar Šero, Štrausa iespaidīgo grieķu mīta interpretāciju diriģē Esa Peka Salonens.

Iestudējums ir Roberta L. Tērnera dāvinājums. Metropolitēna operas Ņujorkā, operteātra La Scala Milānā, Eksanprovansas festivāla, Somijas Nacionālās operas Helsinkos, opernama Staatsoper Unter den Linden Berlīnē un Gran Teatre del Liceu Barselonā kopiestudējums.

Hugo fon Hofmanstāla librets.

Pasaules pirmizrāde opernamā Court Opera Drēzdenē 1909. g. Pirmizrāde Metropolitēna operā 1932. g. 3. decembrī.

Iekarojis operas pasauli ar skandalozo meistardarbu "Salome", Rihards Štrauss nākamajam darbam izvēlējās Hugo fon Hofmanstāla neseno Sofokla "Elektras" adaptāciju. Radās spraigs un pārsteidzošs darbs, kurā grieķu traģēdijas kolīzijas savijas ar XX gs. sākuma freidisma psiholoģijas satraucošajām atklāsmēm. Drāma risinās vienā cēlienā ar varenu vokālo un orķestra spēku.

Oriģinālvalodā ar subtitriem angļu valodā.


Izplatītājs: Forum Cinemas, SIA
Saites: metopera.org, Facebook


    

Nopirkt biļeti

Izvēlētajā datumā filmai seansu nav.

Bildes