Maskavas Lielā teātra balets: APBURTĀ PRINCESE

Maskavas Lielā teātra balets: APBURTĀ PRINCESE

The Sleeping Beauty (2011)

2h 35min  |  Balets  |  Kinoteātros no: 22.01.2017

Balets 2 cēlienos pēc Šarla Pero un brāļu Grimmu pasakas

Sanktpēterburgas Marijas teātrim veidotā "Apburtā princese" pirmizrādi piedzīvoja 1890. gada janvārī. Mariuss Petipā ir radījis horeogrāfiski spožus solo numurus, kas pieder pie klasiskā baleta repertuāra visspožākajām pērlēm. Balets drīz vien guva milzīgus panākumus visā pasaulē un iemantoja Petipā meistardarba slavu. Jurija Grigoroviča jaunā horeogrāfijas versija tapusi 1973. gadā.

Princeses Auroras kristībās ļaunā feja Karabosa izsaka briesmīgu lāstu: princese savā sešpadsmitajā dzimšanas dienā sadurs pirkstu un nomirs. Par laimi Ceriņu feja, kas vēl nav pasniegusi savu dāvanu, mīkstina lāstu - Aurora iemigs uz simts gadiem, un viņu atmodinās prinča skūpsts. Pienāk liktenīgā dzimšanas diena, un karalis ar karalieni mudina princesi izvēlēties vīru. Aizmirsuši par velnišķīgo Karabosu, viņi neievēro, ka ļaunā feja, pārģērbusies par vecu vecenīti, tuvojas Aurorai...

Mūzika: Pēteris ČAIKOVSKIS, Librets: Ivans VSEVOLOŽSKIS un Mariuss PETIPĀ, Oriģinālhoreogrāfija: Mariuss PETIPĀ, Jaunā horeogrāfijas versija: Jurijs GRIGOROVIČS, Diriģents: Vasilijs SINAISKIS, Scenogrāfs: Ecjo FRIDŽERJO, Kostīmu māksliniece: Franka SKVARČAPINO.



Spēlē Valsts akadēmiskā Lielā teātra orķestris

Dejo Lielā teātra baleta solisti un baleta trupa


Izplatītājs: Forum Cinemas, SIA


    

Nopirkt biļeti

Izvēlētajā datumā filmai seansu nav.

Bildes