Lidotāji

Lidotāji

Flyboys

2h 19min  |  Kara  |  Kinoteātros no: 29.09.2006

1914.gadā Eiropā sākās Pirmais Pasaules karš. Lai gan Amerika sākotnēji izvēlējās neiesaistīties, daži brīvprātīgie devās uz Franciju, starp tiem arī jaunie puiši, kas vēlējās iemācīties lidot. Viņi izveidoja leģendāro Lafaijeta eskadriļu.

Bleins Roulings (Džeimss Franko) bija starp tiem jaunajiem amerikāņiem, kas ieradās Francijā, nezinot vietējo valodu, bet apņēmības pilns apgūt prasmi vadīt lidmašīnu - izgudrojumu, kas radīts tikai 10 gadus pirms kara. Šajā brīdī Francija bija karojusi jau trīs gadus un kaujās zaudējusi miljoniem vīru.

Bleins un viņa biedri cītīgi tiek gatavoti gaisa kaujām franču kapteiņa Teno (Žans Reno) vadībā, taču puiši nenojauš, ka gatavojas uzsākt varenu, romantisku piedzīvojumu, kļūstot par pasaulē pirmajiem kara lidotājiem. Bleins iemīlas franču meitenē Lusjēnā un ir gatavs riskēt ar visu, lai glābtu mīļoto un viņas ģimeni.

Jaunie amerikāņu puiši, naivie piedzīvojumu meklētāji svešajā karā palēnām iepazīt mīlestības, draudzības, varonības, drosmes un iecietības patieso nozīmi, kā arī iemeslus, kā dēļ patiesi ir vērts riskēt ar dzīvību.

Lomās: James Franco, Jean Reno, David Ellison, Martin Henderson, Jennifer Decker

Režisors: Tony Bill

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.


Izplatītājs: Acme Film SIA


    

Nopirkt biļeti

Izvēlētajā datumā filmai seansu nav.