Korsikānis

Korsikānis

L'enquete corse

1h 32min  |  Komēdija  |  Kinoteātros no: 04.03.2005

Pazīstamajām privātdetektīvam Džekam Palmeram (Kristians Klavjē) kāds parīzes notārs uzdod sameklēt kādu aizdomīgu mesjē Anže Leoni (Žans Reno), kurš slāpstās Korsikas salā. Džeks ar prieku ķerās pie lietas, jo Korsika katram francūzim nozīmē pasakaini skaistu zemes nostūri.

Korsika - dižā Napoleona dzimtene - ir tradicionālās vīriešu daudzbalsu dziedāšanas, cietokšņu, vīnogulāju un kalnu grēdu zeme. Tā ir "valsts valstī", ko apdzīvo nebūt ne francūži, bet gan dāsnie un reizē viltīgie korsikāņi. Ātri vien Palmera eksotiskais atslodzes ceļojums pārvēršas pār visai bīstāmu braucienu.

Un kā gan citādi? Ja parīzes notārs īstenība izrādās itāļu specdienesta virsnieks, pasakaina sala mūdž no ekstrēmistiem, kuru lielākais un autoritatīvākais līderis ir Džeka "klients"? Bet detektīva jaukais piedzīvojums - vietēja skaistule Katerīnas Murino izpildījumā - visvairāk meklētā Korsikas terorista Anže Leoni visai tuva radiniece?

Alēna Berberēna filma turpina jautru, bezrūpīgu un jauku franču avanturistisko komēdiju tradīcijas. "Korsikānis" darbojas labāk par jebkādam reklāmas lapām un turistisko operatoru piedāvājumiem. Tas liek priekšā vai nu tūlīt pēc kinoteātra apmeklējuma skriešus meklēt biļetes uz pasakaino Korsiku, vai arī vēlreiz ekrāna priekšā vērot, kā siltie jūras ūdeņi apskalo gleznainu kalnu salas krastus…

Lomās: Christian Clavier, Jean Reno, Caterina Murino, Didier Flamand, Pierre Salasca, Pido, Alain Maratrat

FIlma franču valodā ar titriem latviešu un krievu valodās.


Izplatītājs: Enterprise


    

Nopirkt biļeti

Izvēlētajā datumā filmai seansu nav.